tisdag 17 juni 2014

KÖPENHAMN - DEL 2 IBSENS HOTEL

Jo, vi var ju i Köpenhamn för ett litet tag sen. Jag, mannen och G. För att fira vår bröllopsdag. Och det var också första gången vi tog lite semester från småbarnslivet sedan G låg i magen. Fast G var ju med såklart.
Tanken var att vi skulle åka tåg för att alla i familjen skulle få en lugn avslappnade resa men det kom en tågstrejk ivägen. Att ta bilen var inte så tokigt ändå, då kunde vi stanna till på andra sidan sundet och hälsa på vänner. 

Det där med hotell alltså, jag och mannen har kommit upp i den åldern att vi kommit ifrån det där med att man ska ju bara sova där. Så efter lite letande så hittade jag ett litet hotel vid namn Ibsens Hotel. Det var bilderna som avgjorde det: rummen inredda med HAY, matsalen/baren med danska klassiker såsom Wegners Y-stol och konsten på väggarna gjorda av lokala artister. Alltså danskarna, de kan det där med design. Frukosten dukades upp på baren och sen var det fritt fram att slå sig ner i varhelst det passade i matsalen/baren/loungeutrymmet (som allt egentligen är samma rum). 
Vi fick ett rum högst upp i huset, ett av deras vindsrum. Med synliga takbalkar och en fönsternisch med vidunderlig utsikt över takåsarna är vi inte annat än supernöjda.
Hotellet ligger alldeles i närheten av Metrostationen Norreport, och kanske 10 minuters promenad till Ströget.
Eftersom jag glömde kameran hemma så får det bli lite bilder från deras hemsida.









- 1 - 2 - 3 -




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar