fredag 23 maj 2014

Middagstips - Pulled pork

Vi har, som många andra, lite fastnat i det här med Pulled Pork. Här finns det ju lika många recept som personer som lagar det men efter att ha testat en hel del den senaste tiden så har vi äntligen hittat ett vinnande recept, men framförallt vinnande tillbehör.

Vi har utgått från det här receptet på Pulled Pork av Tommy Myllymäki. Några små justeringar bara, vi tog chilipulver istället för chiliflakes och adderade även en lite sötare BBQ-sås i grytan. Vi körde allt i en gryta, för vi var lite oroliga att det skulle bli torrt annars.



Pulled pork Tommy Myllymäki
Foto: i n n e r e etc


Men det som gör det till den bästa Pulled Pork är som sagt tillbehören: surkål, turkisk yoghurt och koriander. Japp, surkål. Trodde det först inte heller men den tillför syra till en rätt stabbig rätt annars. Servera på ett surdegsbröd och fredagstacon är garanterat utbytt mot det här istället.







1 kommentar:

  1. Vi provade exakt detta recept förra helgen och kan bara hålla med. Fantastiskt gott !!

    SvaraRadera