tisdag 27 maj 2014

THE APARTMENT NY

På Sofi Fahrmans blogg läste jag om ett roligt koncept, The Apartment: en klädbutik som är inredd som en helt vanlig lägenhet och allt du ser kan du köpa. Kul kombination. Jag har inte sett den kombinationen här hemma, däremot fik och möbler hos Lilla Kafferosteriet i Malmö. Väl värt ett besök om ni är där.



- 1 -

IKEA-HACK / STUVA

Jag hittade den här bilden hos DIY Mormorsglamour på hennes hopsnickrade skåp av IKEAS Stuva. Väldigt fint och inte alls så där IKEA-aktigt längre. Stuva är ju egentligen en serier förvaringsmöbler för barn. Personligen har jag inte tyckt att de har varit speciellt fina men nu har jag definitivt ändrat mig. 



Ikea Stuva DIY
- 1 -

GRO


Jag älskar glas, fullkomligt älskar det. Samlingen av glas har vuxit sig rätt stor, men det är väl så när man är uppvuxen i Glasriket. Samlingen är rätt enhetlig: enkla linjer och i klarglas. En av mina favoriter är Caroline Wetterlings Gro för Skrufs Glasbruk. Ett miniväxthus i tunnt, skirt glas. Alldeles alldeles perfekt till små kvistar. 
Gro är Carolines examensarbete och nu verkar de säljas hos Design House Stockholm istället för hos Skrufs Glasbruk. 




Miniväxthus




miniväxthus
- i n n e r e etc - 



Lägenhet 81 - Svenskt Tenn

Här kommer en nyhet som jag gillar, jag som jobbar i byggbranschen.
Svenskt Tenn och byggföretaget Einar Mattsson har inlett ett inredningssamarbete, Lägenhet 81. Svenskt Tenn har tagit sig an en av lägenheterna i Einar Mattssons projekt Hamnmagasinet, Stockholm.



- 1 -



Hamnmagasinet byggdes på 1920-talet och har främst fungerat som sädesmagasin, och nu förvandlar Einar Mattsson det till bostäder. 

I tre veckor kommer Svensk Tenns designteam att inreda just lägenhet 81 i Hamnmagasinet. Det hela kan följas på bloggen Lägenhet 81

Åh, det här är spännande. Jag ser mycket fram emot att få se resultatet. Blandningen mellan det historiskt industriella och Svensk Tenns lite mer klassiska inredning. Spännande som sagt!

måndag 26 maj 2014

LINNEPÅSLAKAN

Det är någonting med linnepåslakan som tilltalar mig, trots att jag egentligen är en person som vill ha en militäriskt bäddad säng. Det ser så otroligt mjukt och skönt ut. Så idag var jag och klämde på ett linnepåslakan. Och herregud, vad sköna de verkade! Både IKEA och HM har sina versioner på linnepåslakan, om man inte vill lägga allt för mycket pengar innan man vet om man tycker om det. Vi är rätt känsliga här hemma om vad vi sover på. Helst ska det vara 100% bomull, ingen satin, men det har hänt att vi t o m har slängt (skänkt) helt nya påslakan för vi tyckte inte om dem. Varma och lite sticksiga. Usch, vad svårt det var att sova i dem.

Tyvärr blev det inget köp idag för G tyckte inte det var kul när vagnen stannade till. Men i natt så kommer jag drömma om härligt skrynkliga linnepåslakan i dova färger.


Linnepåslakan HM
1 - 
Linnepåslakan IKEA
1 - 



fredag 23 maj 2014

Middagstips - Pulled pork

Vi har, som många andra, lite fastnat i det här med Pulled Pork. Här finns det ju lika många recept som personer som lagar det men efter att ha testat en hel del den senaste tiden så har vi äntligen hittat ett vinnande recept, men framförallt vinnande tillbehör.

Vi har utgått från det här receptet på Pulled Pork av Tommy Myllymäki. Några små justeringar bara, vi tog chilipulver istället för chiliflakes och adderade även en lite sötare BBQ-sås i grytan. Vi körde allt i en gryta, för vi var lite oroliga att det skulle bli torrt annars.



Pulled pork Tommy Myllymäki
Foto: i n n e r e etc


Men det som gör det till den bästa Pulled Pork är som sagt tillbehören: surkål, turkisk yoghurt och koriander. Japp, surkål. Trodde det först inte heller men den tillför syra till en rätt stabbig rätt annars. Servera på ett surdegsbröd och fredagstacon är garanterat utbytt mot det här istället.







Presenttips Mors dag - Love Birds

På söndag är det Mors dag. Om man inte vill uppmärksamma sin kära mor med den sedvanliga blombuketten (vilket jag ska göra) så passar Kay Bojessons Love Birds perfekt som mors dags-present.



Love birds
- 1


Eller varför inte ge bort Love Birds som bröllopspresent till de inredningsintresserade. Jag tycker både namnet och fåglarna är himla fina. Och väldigt passande som bröllopspresent, eller till vilken present som helst faktiskt. Love Birds alltså.

torsdag 22 maj 2014

Dagens detalj

Finns det något bättre än morgonljuset som strilar in genom fönstret? Vi har morgonsol så jag passar på att njuta så länge solen letar sig in i lägenheten. Bröllopsresterna från när vi gifte oss i somras står fortfarande framme, tillsammans med eukalyptuskvistar och samlingen med ljusstumpar. Mässingsljusstakarna har förlorat sina ljus (en liten busig E har tagit dem) men jag tycker faktiskt det är lika fint utan.



Mässingsljusstakar
Foto: i n n e r e etc

onsdag 21 maj 2014

Spara eller slösa - Utemöbler

Jag fortsätter på temat utemöbler nu när vädret passar på att visa sig från sin bästa sida. Och vad passar väl inte bättre än en Spara eller Slösa när det gäller klassiska möbler.

Grythyttans trädgårdsstol A2 i trä och metallstomme från 30-talet är en riktig klassiker i svenska trädgårdar. När jag tänker på A2 så det främst den vita som poppar upp på näthinnan, ståendes under det gamla äppelträdet och säkert ommålad ett antal gånger genom åren. En riktig klassiker som håller än idag. 
Och som vanligt när det kommer till möbelklassiker så har det kommit ett antal kopior under åren.



Grythyttans A2



Jag kunde inte undgå att se vissa likheter mellan Grythyttans A2 och Rustas dito Furuvik när jag fick se Rustas reklam för utemöbler. Nedan syns Rustas version till en fjärdedel av priset för en A2. 
Så ja, Spara eller Slösa?



Rustas Furuvik

Utemöbler - Läckö

Nu verkar våren och försommaren kommit på riktigt. Härligt! Hög tid att ställa ut utemöblerna. Men vi har tyvärr inte någon större trädgård att tala om, eller rättare sagt, vi har ingen trädgård alls. Vi får hålla till godo med en balkong där vi trängs med blommorna för att få lite sol på oss. 

Men om vi hade haft en trädgård så hade jag införskaffat ett gäng Läckö-stolar från IKEA.



Utemöbler Ikea



Vi var på en husvisning för ett tag sen (nopp, inget köp) där dessa fanns på uteplatsen tillsammans med ett hemmasnickrat träbord på benbockar, och sedan dess finns de på listan. Jag gillar det nätta och mjuka uttrycket på stolen och att de är av metall. Nästintill underhållsfritt alltså. 



Utemöbler Ikea



Utemöbler IKEA



Jag tänker mig lite såhär, ett stort långbord med olika typer av stolar till sommarens grillningar. Där kommer Läckö passa perfekt! Om jag nu bara hade haft en trädgård...



Utemöbler Ikea
Foto: 1 - 2 - 3 - 4



tisdag 20 maj 2014

Tavelvägg 2.0

Hemma i vår hall hänger det en tavelvägg, som hos så många andra. Nu är det dags att uppdatera den från den klassiska svarta ramen. 
Jag tänker att det svarta ska blandas med trä och metallramar i guld eller silver. 

Ramar går att fynda i mängder på loppisar, så skynda fynda. 

Jag har samlat fler bilder på Pinterest i mappen Inramat


Gallery wall



Gallery wall



Gavelvägg




Gallery wall
Foto: 1 - 2 - 3 - 4


Barnrum - förvaring

Bra förvaring behövs alltid, speciellt i ett barnrum. Och det är ju inte fel om de inte bara är praktiska utan också fina att se på. 

Förvaring barnrum



Tyckte det här solgula skåpet livade upp. Skåp och skänkar går oftast att hitta till en billig peng på loppisar eller antikaffärer. Och att de har lite skavanker gör ju inget om de ändå ska målas. 
Skåpet ovan har en spegeldörr men om nu inte skåpet kommer med en spegel är det ju lätt att sätta fast en själv. Det hade passat vår E som älskar att klä ut sig och stå framför spegeln och dansa.



Förvaring barnrum



En annan variant på skåp med glasdörrar. Kanske kräver lite större städdisciplin men väldigt fint där man har överblick på böcker, spel och gosedjur. 





En smart bänkförvaring rymmer otroligt mycket. Och här gör det ju ingenting att det inte är superordning i skåpen heller. Jag gissar att detta är köksskåp från det stora varuhuset. 



Förvaring barnrum
Foto: 1 - 2 - 3 - 4 



En fin klädförvaring där insidan är tapetserad. Skulle funka för mig också faktiskt. 






fredag 16 maj 2014

Spara eller slösa

På mångas önskelista tror jag vasen Dagg från Svenskt Tenn finns. Även på min såklart. Den är otroligt fin och det som gör den ännu finare är att den tillverkas på Skrufs Glasbruk, där min pappa är uppvuxen och där jag har tillbringat mycket tid hos min fina farmor. Tror det få bli ett eget inlägg om  glasbruken.


Foto: 1



För den som inte riktigt känner sig ha råd med den, eller plats för den är gigantisk (det är faktiskt därför den ännu inte finns i hemmet) så har Mio sin version på Dagg, vasen Flora, till en mycket billigare peng.



Foto: 1



Eller varför inte en liten mindre vas från Hemtex. Inte den typiska bubbliga reliefen men väldigt söt ändå. 



Foto: 1



När jag behöver fylla på med energi

Vissa dagar behöver man bara fylla på med lugn och energi. Då hamnar jag alltid till slut inne på bloggen Mokkasin.

Sofia som driver bloggen, och en shop med samma namn, är så otroligt duktig på att komponera bilder och hennes texter är som balsam för själen. Oavsett vad inläggen handlar om, faktiskt. 
Nu senast så kan man se hennes bilder i Zara´s Brothers and Sister`s-kampanj. 





Foto: 1 - 2 


Så ta några timmar ledigt och surfar runt på hennes blogg.

Wythe Hotel NY

Såhär på vårkanten drabbas jag alltid av en extrem reslust. Förra året var det Paris tillsammans med en vän, som visade sig bli en resa med fler vänner då de överraskade mig med en liten möhippa. Kunde inte ha blivit bättre. 

Men, denna gång är det inte Paris som drar utan New York. Kolla in det här hotellet i Brooklyn. Lycka!!!







Kolla bara in minibaren! 







Foto: 1 - 2 - 3 - 4




torsdag 15 maj 2014

Mors dag

Om en vecka är det mors dag och det är ju alltid roligt att få en liten present. I vanlig ordning så hoppas jag så klart att jag får en teckning av E. Och har jag varit riktigt snäll så kanske Pappan hjälper till med uppvaktning.

Här kommer några tips (eller snarare hintar):





Ekollonvasen från Svenskt Tenn, som nödvändigtvis inte behöver agera vas åt just ekollon utan som här åt att driva upp pelargon. Trots väldigt många besök och ett och annat inköp på Svenskt Tenn har aldrig denna fått följa med hem. 






En mysig och härlig lässtund av senaste Elle Decoration skulle vara väldigt uppskattat. 






Eller en fin träram för att blanda upp våra svarta ramar som hänger i den klassiska tavelväggen. Kolla bara in tavelväggen ovan hemma hos hannasinspo. Ramarna hittas hos Åhlens bland annat. 



Foto: 1 - 2 - 3

onsdag 14 maj 2014

Babyfoto - DIY tackkort

Nu när vi fått en liten igen har jakten på det perfekta bebisfotot börjat. Igen. Jag blir så smått besatt av det här med att få till den perfekta bilden. Kanske har det med att jag är lillasyster och i och med det inte finns speciellt mycket bilder på mig... Trots att jag har en fotointresserad pappa.

Med E resulterade besattheten i 2 beställda fotoalbum från Bookbinders och en fotokurs för föräldrarlediga. Dyrt men helt klart värt det med tanke på hur mycket alla foton har glatt släkten som bor på annan ort. 

Med inspiration från dessa bilder så försöker jag nu få till ett tackkort från lilla G. 



Tackkort DIY






Foto: 1 - 2 - 3


Trendspaning - Väggpanel

Jag vet inte om jag bara har läst för många inredningstidningar med lantliga reportage men det där med väggpanel tror jag är på uppseglande igen. Kanske inte direkt den furugula utan en målad dito. Och den kommer garanterat flytta ut från köket.
Varför inte låta en storslagen panel flytta in på gästtoaletten tillsammans med en galen tapet? 












Foto: 1 - 2 - 3 - 4



Just nu drömmer jag om ett sovrum med en stor fluffig säng, ett härligt plankgolv (vem vill inte ha ett plankgolv) och tillsammans med en duvblågrå färg på väggarna sitter en uppdaterad väggpanel.

lördag 10 maj 2014

Vårbukett

Denna vecka har solen lyst med sin frånvaro här i Storstaden. För att muntra upp sig själv, och kanske även locka fram solen, kommer här några fina buketter. 
Ju yvigare desto bättre.









Foto: 1 -  2 - 3

Vårkänslor

Nä, nu kickar vi igång den här bloggen igen. Efter en tuff graviditet tittade den mest underbara lilla pojke ut en februaridag, enligt plan ändå.




Foto: I n n e r e  etc



Och där och då började mina vårkänslor komma. Denna underbara lilla pojke som nu gör vår familj komplett.